Судизам, политички лудизам или партиски нудизам

by fokus 13:13
13:13

Македонскиот правосуден систем во канџите на партијата на власт, јас го дефинирам под поимот СУДИЗАМ. Некои го нарекуваат судски садизам, некои правен лудизам, некои правосуден нудизам, а јас само судизам.

Тоа е една специфична шара на нашето политичко милје, која, всушност и не е шара, туку повеќе празнина или црна дупка, преку која се прекршуваат нишките на шарлатанството, полтронизмот, измеќарството, протекционизмот, клиентелизмот, пресметката со политичките противници, а, пред сѐ, неправдата

- Advertisements -

Пишува
Гордана ПОПСИМОНОВА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”