Ставрески го блокира дотурот на информации до Наумов

by Фокус 12:26
12:26

Дополнителните заменик-министри, согласно договорот од Пржино, преточен и во законски решенија, имаат право на вето на одлуките, но и на увид во сите акти и документи што се однесуваат на прашања поврзани со организација на изборите.

Арно ама, заменик-министерот за финансии, Кире Наумов, безуспешно се обидува да добие податоци и информации за задолжувањето и за трошењето на јавните пари, бидејќи надлежните во Министерството, па дури и министерот Ставрески, ги игнорираат неговите прашања.

- Advertisements -

Тоа претставува директно кршење на законот, што повлекува дисциплинска одговорност, но и кривични санкции

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”