Служба

by fokus 14:22
14:22

„Служба“ е колоквијален скратен назив за државни органи и структури за внатрешно, цивилно, и воено контраразузнавање и надворешно разузнавање, кои се задолжени за безбедноста, поредокот и мирот во државата.

Ова е второ најстаро занимање, кое е повеќе занает отколку професија. Добар слуга, но лош господар.

- Advertisements -

Доколку службите немаат контрола од државата, тие ја контролираат неа.

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”