Скопјани, ќе го расчистиме плоштадот од сите гломазни надгробни споменици!

by Фокус 12:31
12:31

Тажнава приказна за Скопје нема крај. Не е едно. Зар ќе ги оставиме бетонскине галии во Вардар од кои секој нормален останува шокиран?

Но, мислам дека една од галиите ќе мораме да оставиме како споменик, да сведочи за лудилото и злосторството на ВМРО-ДПМНЕ.

- Advertisements -

Како што Полјаците го оставија Аушвиц да сведочи за ѕверствата на фашизмот, така и ние ќе оставиме еден дел од „СК 2014“ што ќе сведочи за бесрамното насладување на Груевски од расоблекувањето на елегантното и спастреното Скопје и од неговото насилно, понижувачко преоблекување во карневалска, кловновска облека.

Пишува
Ана ПАНОВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”