Чаламџии кои немаат за леб, а купуваат чоколади на кредит!

by Фокус 12:26
12:26

Очигледно дека моите настапи деновиве сериозно ја вознемириле владејачката врхушка, па дискретно и гувернерот Богов и Трајко Славевски на нивните јавни настапи ми навестија дека можам да бидам кривично гонет заради ширење лажна паника околу сигурноста на штедните влогови на граѓаните.

Е тоа е нивниот ментален склоп. Наместо да ги чукнат тоа тиквите и да ги скратат неразумните трошења, тие мене ми се закануваат!

- Advertisements -

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”