Сите во фронт против режимот или пак напад од левицата и од десниот центар?

by Фокус 14:36
14:36

Идејата за предизборна коалиција на СДСМ со новите и помалите партии на Албанците – движењето за промени во ДПА, НДП, БЕСА, Унитети – можеби изгледа премногу еретички, но не би требало да се исклучи, особено во изборните единици со мешано етничко население, ако се има предвид митингот од 17 мај лани, на кој учествуваа многу граѓани Албанци и изразија силен отпорот против режимот

Од друга страна, внатрешната ерозија на ДПМНЕ-пастирска е многу важна за конечен пораз на Груевски и Фамилијата, а таа, пак, е речиси невозможна без десничарска или десно-центристичка алтернатива

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”