Сите граѓани се еднакви пред законот, ама некои се поеднакви

by Фокус 19:45
19:45

Законите често се како пајажина. Ги фаќаат малите муви, ама големите бумбари си поминуваат низ нив без дури и да ги почувствуваат.

Кога ќе пролета бумбарот низ пајажината, таа се кине, ама тука е пајакот, неуморно да ја закрпи пак својата мрежа за во неа да фати уште некоја мува или мушичка, која не поседува доволна големина и тежина за и таа пајажина да ја скине.

- Advertisements -

Но, како што покажаа студентите, кога се обединети, кога многу мушички ќе се соберат и сложно ќе тргнат против пајажината, дури и кога мрежата ја сплел пајакот од највисоката позиција на власта, таа се кине лесно.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”