Сите бои на патриотизмот

by fokus 20:40
20:40

За мене е многу симптоматично што освен Никола Груевски и поддржувачите на неговиот лик и дело (читај криминал), никој друг не ја согледува опасноста од надворешна агресија и од внатрешните непријатели и предавници.

Зар нам што воопшто не ни е важно која партија ќе биде на власт, туку единствено што ни е важно е да живееме во „нормална“ држава, зар сме толку слепи и глуви за да не го видиме тоа?

- Advertisements -

Или, пак, токму поради фактот што ја согледуваме и распознаваме вистината, решително сме против злоупотребата на патриотизмот за лични цели!

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”