Подлоста во љубовта за Македонија

by fokus 20:50
20:50

Според податоците на последната публикација на Државниот завод за статистика „Стоковна размена на РМ со странство“, 64 отсто од вкупниот увоз во земјата биле од земјите на ЕУ. Ако се земат, пак, сите земји од Европа, вклучително и балканските, кои сѐ уште не се дел од Унијата, увозот од континентот на кој припаѓаме е 78 отсто.

Извозот, пак, во Европа е 93 отсто

- Advertisements -

Пишува
Ида ПРОТУГЕР ВЕЉКОВИЌ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”