Сиромавиот плаќа двапати

by fokus

Поскапувањето на каматата на депозитите ќе ги поскапи каматите на кредитите зашто каматата на кредитите е заработката на банката, а онаа на депозитите е трошок.

Кога трошокот расте, расте и приходот, и затоа месечната рата за станбен или за потрошувачки кредит ќе биде поголема.

Пишува
Гордана ДИМИТРИЕСКА-КОЧОСКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК