Што точно го заболе Зврлевски?

by fokus 14:15
14:15

Надворешната страна на ниту една куќа не ужива кривично правна заштита од набљудување и фотографирање.

Освен доколку со посебна одлука на овластен орган не е прогласена за објект што не смее да се фотографира, што, пак, мора јасно да се обележи со посебни видливи ознаки.

- Advertisements -

Во случајов, ОЈО на Зврлевски смета дека поради својствата на лицето што престојувало таму треба и на објектот да му овозможи кривично правна заштита.

Пишува
Александар ТОРТЕВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”