Шарената револуција не смее да се обои во сино

by Фокус 11:39
11:39

Ништо не е толку силно колку боењето на „Скопје 2014“.

Пастирот не можел да си замисли ниту во најкошмарните сништа оти неговата Порта Македонија, во чие отелотворение ги мечтаел своите триумфи додека инфантилно чекорел по Елисејските полиња во Париз, токму таа триумфална капија ќе биде така ништожно испоганета.

- Advertisements -

Такво понижување сѐ уште никој не му приредил. Можеби Шарената револуција нема барут како експлозиите во Диво насеље, но таа е симболична најава на крајот на црно-белиот политички филм во чија продукција и дистрибуција ужива Фамилијата

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”