СГС блиска до Мијалков обезбедува половина држава и врти 10 милиони евра годишно!

by fokus 13:18
13:18

Агенцијата за обезбедување СГС инкасира вртоглави профити, а тоа може да се најде и на страната на Бирото за јавни набавки, каде што може да се забележи дека СГС во последните неколку години добила  76 државни тендери или направила бизнис тежок над 25 милиони евра.

Компанијата, својот финансиски бум го доживува од 2013 година наваму, кога под своја надлежност ги става сите клучни објекти, односно ги добива тендерите за обезбедување на најголемите фирми, како Телеком, МЕПСО, АЕК, ЕЛЕМ, ЕВН, Археолошкиот музеј, Музејот на ВМРО, потоа тука се општините, училиштата, болниците…

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”