Сѐ додека опозицијата не реши да запее друга песна, сѐ дотогаш ќе мора да игра како што власта ќе ѝ свири!

by Фокус 11:00
11:00

Турбофолкот е кич, ама и „Скопје 2014“ е кич, при што на силиконските гради, усни и задници одговараат фасадите од стиропор.

Секакви матни типови „из Београда“ ни одржуваат концерти и публиката овдешна ги гледа како мегаѕвезди, а и Грујо одвреме навреме ни носи матни типови од цел свет како инвеститорски мегаѕвезди.

- Advertisements -

Субрата Рој немаше силиконски гради, ама, сепак, одржа концерт, нели?

И како што во светот на турбофолкот во Србија многу од пејачките за свои спонзори имаат прочуени криминалци, така и светот на Преродбата нераскинливо е сврзан со криминалот и многу од соработниците на премиерот не би биле фаци во политиката да немаа зад нив како спонзори мафијаши.

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”