Руско-украински конфликт, месец осми: Сега навистина и оружјето за масовно уништување влегува во игра!

by fokus

Сѐ уште не се знае со сигурност дали руската армија навистина се повлекува или ова е само уште еден од нивните тактички маневри.

Ако, сепак, станува збор за продолжена иницијатива на украинската страна, не треба да се исклучи и локализирана употреба на прецизно тактично нуклеарно оружје првенствено против воени цели.

Во тоа сценарио, сѐ погласно се шушка дека Украина има свои залихи на супероружја, со кои би ѝ возвратила на Москва

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК