Резултати Швајцарија од избори во мизерија

by fokus 14:32
14:32

Со ваков преполовен, но одлучувачки резултат, ДУИ која ги беше заглавила своите гласачи, за првпат е и самата заглавена.

Прво, поради фактот дека за првпат е во вистинска одлучувачка улога, нешто што е ненавикната улога за нивното долготрајно робовско и слугинско поведение.

- Advertisements -

Тие сега најмногу личат на ослободените робови од сцена на филмот „Џанго“, кои откако им се извадени оковите, тие сѐ уште стојат така вчудовидени и не знаат што да прават, сега како ослободени.

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”