Res Iudicata

by fokus 17:22
17:22

Жалосно е што кај нас, овој институт кој значи „веќе решена работа“, со децении беше запоставен кај нас, а повисоките судови, барем скопска апелација, започна да го применува дури годинава.

Со тоа ќе се спречи Стразбур континуирано да нѐ „тепа“ со т.н. клонирани пресуди, односно пресуди со кои се утврдува идентична повреда како неколкупати претходно

- Advertisements -

Пишува
Јанаки МИТРОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК