Разузнавачко подземје

by Фокус 12:42
12:42

Последната шизма во УБК со нејзиното партизирање, раскол и трансформација во преторијанска гарда на владејачката партија, на најеклатантен начин потврдува дека духот на УДБА си остана и фактички и ментално – се промени само нејзиното име и лого.

Само таква служба можеше да пласира мегаманипулација од таков вид во медиумите деновиве – наводната операција на ЦИА и Ми-6 „Волшебникот од Оз“

- Advertisements -

Пишува
Д-р Гроздан ЦВЕТКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”