Пуштени низ вода

by Фокус 11:00
11:00

Можно е владата да остане без денар од кредибилните странски финансиски куќи (ММФ, СБ, ЕИБ, ЕБОР…) во наредниот период, барем до завршувањето на закажаните избори во април.

Ова значи дека политичко-коруптивната димензија мора да биде поткрепена со силен економски притисок за да добиеме де факто развластена врхушка. Поткрепа дојде и од јавното предупредување на ММФ.

- Advertisements -

Се исцрпуваат можностите за раст, заснован врз потрошувачка, која е финансирана од сѐ поголем буџетски дефицит и од сѐ повеќе странски кредити.

Со други зборови, доста Ви дававме пари!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”