Продолжува крвавиот пир!

by Фокус 17:15
17:15

Кога работите со Кежаровски ќе стивнат, нам, на слободните медиуми и новинари ќе продолжат да ни одмеруваат драконски казни за клевета, да нѐ удираат по џебот со данокот за хонорарите, да нѐ отпишуваат како предавници, грчки платеници и државни непријатели, јавно да нѐ жигосуваат и шиканираат, а ако треба некого и ќе уапсат, се разбира, за кривично дело што „нема врска“ со слободата на говорот.

И од таквата намера нема да се откажат. Затоа нашата борба за слобода ќе треба да продолжи, можеби со поголем елан, отколку тој за случајот Кежаровски

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”