Политички парастос

by Фокус 17:00
17:00

Дали погребната тишина е заменета со гласноста на повикот за Македонија каква што ја имавме?

Студентите повлекоа нога, им се придружија професорите, хонорарците, новинарите.

- Advertisements -

Дали ви значат нешто овие имиња? Марија Грубор, Константин Битраков, Дарко Малиновски, Сара Миленковска, Стефан Видиков… има многу меѓу пленумците!

Веројатно не, но познато е дека херои се раѓаат врз урнатините на кризата.

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”