Приврзаниците на политиката „’рбетот е несвитлив“ опасно го загрозуваат македонскиот национален идентитет!

by Фокус 10:58
10:58

Ние што учествувавме во обезбедувањето на приемот на Македонија во ОН и во потпишувањето на Привремената спогодба, сме го одбраниле националниот идентитет на македонскиот народ и достоинството на нашата држава и сме оставиле состојба, која, навидум, сега ја бранат новите патриоти.

Да не сме успеале ние тогаш, тие немаше да имаат денес што да бранат.

- Advertisements -

Овие што тврдат сега, како и Никовски, дека нивниот „’рбет е несвитлив“, со својата политика фактички си поигруваат со македонскиот национален идентитет и опасно го загрозуваат.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”