Претседател на ДПМНЕ може да биде секој, но само еден е Пастир!

by fokus 12:48
12:48

Груевски сака да им порача на своите гласачи дека со него, макар и ранет во пастирското седло, изборите ќе бидат повторно силувани во криминална режија на Фамилијата, ќе бидат купени со еврообврзницата и со парите од буџетот, а потоа ќе си продолжат клиентелизмот, синекурите, тендерите, мафијашкиот неоданочен ќар, како ништо да не било.

Таа фаталистичка порака е блеферски влог во последната партија покер. Зашто и врапчињата знаат оти веќе ништо нема да биде исто

- Advertisements -

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”