Преодна влада не е можна без дел од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ

by Фокус 18:10
18:10

За позитивни промени во обвинителството, во тајните служби, во полицијата, во судството, во целиот административен државен апарат и апаратот на локалната самоуправа во јавните претпријатија, како и во медиумите, неопходно е година до година и пол да владее нова влада.

Таа истовремено ќе го претресе и целиот изборен комплекс и ќе овозможи приближно во рамките на законот и Уставот да работат сите институции и политички и општествени процеси.

- Advertisements -

Меѓутоа, треба да се знае дека таква нова влада е можна само ако Груевски си даде оставка или, пак, неговата влада биде разрешена во Собранието.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”