„Предавство“ или „димензионирање“

by fokus

„Македонија е сложена формула“, знаеше да каже првиот претседател Киро Глигоров, човек обдарен со трпение и интелигенција, толку потребни во тие времиња на полудени национализми, кои убиваа и палеа.

Во воениот хаос на крвавите етнички војни, Македонија ја стекна независноста на маса со поддршка на Америка и на ЕУ и без испукан куршум

Пишува
Денко МАЛЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК