Пратеничката Нола Исмајлоска-Старова не дипломирала на Медицинскиот факултет во Скопје!

by fokus 12:52
12:52

Јавна тајна е дека години наназад купувањето дипломи е продуктивен бизнис и во Македонија, и надвор од неа. Но, освен тоа, во последните неколку години стана тренд пратеници, министри, политички функционери да ги „пумпаат“ своите биографии со податоци што не се точни.

Една од нив е пратеничката од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Нола Исмајлоска-Старова, во чија биографија пишува дека дипломирала на Медицинскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, а од факултетот, пак, тврдат дека таа е со последен запишан четврти семестар на факултетот во академската година 2005/2006!

- Advertisements -

Пишува
Ирена МУЛАЧКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”