Повик до нацијата: да се обединиме во различностите!

by fokus 15:09
15:09

Демократски е и да изгубиш на избори. Во демократијата можно е и да победиш, а да не формираш извршна власт.

Но, демократски е и да си ја сфатиш актуелната состојба.

- Advertisements -

Доколку си поразен во демократските изборни и преговарачки процеси, нецивилизациски е во поразот да ги повлечеш сите околу тебе, целата партија вклучително и граѓаните на целата нација.

Пишува
Д-р Антонио ГЕОРГИЕВ, кардиолог

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”