Потценувањето на груевизмот може многу скапо да го платиме

by Фокус 19:00
19:00

Ме зачудува и леснотијата со која се потценува можноста власта да продуцира етнички тензии.

Груевски ја обвинува странската служби дека сака да испродуцира етничка криза, откако не им успеало да предизвикаат внатрешен судир меѓу Македонците, а провладините медиуми за истото ја обвинуваат и телевизијата Ал Џезеира.

- Advertisements -

Зар ова не ви личи за подготвување алиби пред нивната јавност за нивниот план да ја радикализираат кризата со етнички тензии?

Пишува
Џелал ХОЏИЌ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”