Политиката тешко се откажува од мешање прсти во обвинителството

by fokus

Од седумте први луѓе избрани во поновата македонска историја, дури четворица беа разрешени на половина мандат поради „нестручно и несовесно работење“.

На половина мандат ќе треба да си замине и актуелниот државен обвинител, но не по казна, туку поради пензионирање.

Само двајца обвинители успеаја да го истуркаат целиот шестгодишен мандат, но од различни причини. Сепак, најлош крај, се чини, ќе доживее специјалната јавна обвинителка, која големи се шансите да заврши зад решетки

Пишува
Гордана ДУВЊАК

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК