Пазарна, социјална или – како што ќе каже владата?

by Фокус 18:00
18:00

Дали вака поставениот пазар ќе ни се лупне од глава уште на први јули кога ќе биде испорачана пресметката за новата цена на струјата?

Многу веројатно.

- Advertisements -

Но, власта и досега покажа дека ги контролира сите механизми во енергетскиот сектор. Тоа значи дека нема да биде чудо, во време на исклучително сензитивен политички моментум, премиерот и неговите економски министри да пресметаат дека ќе биде погубно по нивниот рејтинг да се зголемува цената на струјата.

Во тој случај ќе заѕвони црвениот телефон за нарачки.

Ама ова нема да биде маркетинг-кампања за потребите на ТВ Телма, тоа ќе биде дел од политичката кампања за потребите на ВМРО-ДПМНЕ, како увертира во изборната година!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”