Партија против партија, граѓаните за туршија

by Фокус 13:56
13:56

Да се присетиме на сите тие нешта кои овојпат СДСМ ги тргна од себе, нешта кои некогаш може да биле само товар, но некогаш се или можат да се и снабдувачка.

Прво, по настанувањето на Специјалното обвинителство и изборот на обвинител, опозицијата го тргна од себе тешкиот товар на месијанизмот за засекогаш оправување на државата.

- Advertisements -

Тоа веќе стана работа на некој друг. Потоа со разделувањето од граѓанскиот сектор и невладините и со изборот на само свои партиски луѓе за функционери во доизборните државни позиции, го тргна од себеси и бремето на необична политичка структура, која само ја предводи општата опозиција.

Потоа со необјавувањето на претходно ветените сензитивни меѓуетнички „бомби“ и сега со дополнителната класификација на кумановските мајски настани се оттргна и од граѓаните Албанци чекајќи ги изборите така како што и е: партија карши партија!

Пишува
Рамадан РАМАДАНИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”