Паѓање на рати

by Фокус 17:00
17:00

Она што е сега особено значајно е како и кој ќе ги менаџира обвиненијата против инволвираните министри и премиерот во „бомбите“, како и тоа како и кој ќе ги тера постапките против лидерот на опозицијата за „Пуч“.

Овој обвинител, специјален обвинител, може да биде меѓник на едно доба во кое правото и судството, ќе се сметаат пред и после него.

- Advertisements -

Персоналниот капацитет на човекот што со својот тим ќе ги води овие постапки е клучен за изборот.

Со оглед на тоа што ќе се бира со консензус на 4 те партии станува јасно дека политичкото тенчење на нервите во Македонија не завршува со Пржино.

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”