Опозицијата мора да оди ДО КРАЈ, ако не сака пак да почнува од почеток

by fokus 14:28
14:28

Еве згоден акроним кој како назив за својата коалиција би можеле да го употребат здружените опозициски десничари. Нека им се вика коалицијата „Десна Опозиција – Коалиција за Расчистување со Апашлукот и Јавашлукот“ или како кратенка ДО – КРАЈ.

Добро звучи и како завршеток на борбени пароли, во смисла: „Со борбата за поправедна Македонија одиме – ДО КРАЈ“ или „На патот за побогата Македонија на среќни граѓани ќе одиме – ДО КРАЈ“ и слично.

- Advertisements -

А има и помрачна смисла слоганов + име на коалицијата – ако на изборите бидат поразени, тоа навистина за нивните политички кариери и амбиции ќе биде крајот.

Пишува
Нено БОГДАН

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”