Од дежела на патриоти – до ергела на мафиоти

by Фокус 18:45
18:45

Периодот од 1999 до 2001 година не беше искористен Македонија да се претвори во пристојно место за живеење со почитување на демократските стандарди и владеењето на правото и на принципите на пазарната економија.

Оваа шанса најмногу ја прокоцкаа Георгиевски и Црвенковски, кои поради ваквиот „минат труд“ во еден од постарите текстови во „Фокус“ беа нострифицирани како „власта на „Бранко Георгиевски“.

- Advertisements -

Де факто, на крајот од 2002 година, патриоти меѓу елитите немаше, а мафиоти еден куп.

Пишува: Теофил БЛАЖЕВСКИ,
главен уредник на „Фокус“ од 1998 до 2002 година

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”