Обвинет во „Змиско око“ за 120 денари, почина пред да ја дочека правдата!

by fokus 14:07
14:07

Кога во 2006 година ВМРО-ДПМНЕ дојде на власт, се заложи дека жестоко ќе се бори против криминалот и корупцијата.

Даденото ветување почнаа да го реализираат за неколку месеци, спроведувајќи неколку акции, кои беа вештачки набилдани, само за да го оправдаат очекувањето на јавноста.

- Advertisements -

Речиси и да нема човек кој не ја памети акцијата „Змиско око“, во која на спектакуларен начин беа уапсени 72 инкасанти од патарините.

Но, денес ретко некој знае дека овој случај не е завршен, односно сѐ уште се одржува на апарати, бидејќи и по десет години, никако не може да се докаже вината на обвинетите.

Од обвинети криминалци, станаа жртви на режимот на претходната власт

Пишува
Валентина ВУРМО

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”