Образованието тоне и се заканува да го потопи знаењето

by fokus 15:05
15:05

Длабоки резови во образованието ветува новата Програма за работа на владата 2017-2020.

Се чини дека СДСМ инкорпорирала голем број од критиките, кои кон власта во последните години ги упатуваа студентите, професорите, родителите, учениците и јавноста.

- Advertisements -

Ветувањата се реалистични, но по искуствата со претходната власт, луѓето се претпазливи во радоста, па и во надежта.

Образованието се дави во проблеми и итно му треба кислород!

Пишува
Кристина ОЗИМЕЦ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”