Ни треба влада за да се гордееме, а не да се плашиме

by Фокус 18:20
18:20

Лидерот на ГРОМ Стевчо Јакимовски вели дека не е разочаран од освоените гласови на претседателскиот кандидат Зоран Поповски, напротив, смета дека добиле непроценливо искуство, кое на парламентарните избори ќе ги позиционира на бројката од педесетина илјади гласови.

„Разбирливо е“, вели тој, дека клучната одговорност за назадувањето на Македонија во изминативе години ја сноси ВМРО ДПМНЕ. „Сѐ зависи од една партија. Зошто тогаш го напуштивме еднопартискиот систем? Да бидеме членови сите на една партија?! Но, со тоа нема да се решат проблемите со кои се соочува граѓанството, слаби институции, сиромаштија, невработеност“, вели Јакимовски.

- Advertisements -

Разговараше
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”