Ни 100.000 народ не може да ги испере гревовите на Груевски

by Фокус 17:30
17:30

Популарноста нема никаква врска со причините поради кои еден премиер во демократска држава треба да остане на власт или да демисионира.

Груевски можеби е популарен вожд, фирер или суверен владетел, но демократски и легитимно избран премиер кој својата функција ја врши „согласно Уставот и законите“ што би рекла Гоца бившата, сигурно не е.

- Advertisements -

Политичкиот кредибилитет на премиерот не му е нарушен зашто зад него не стои народ, без оглед од кои причини дел од граѓаните го поддржуваат.

Правото на политичарот Груевски да ја води државата е урнисано поради основаните сомненија за неговото криминално и автократско владеење

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”