Неуспехот е пораз само ако од него не се извлече поука, а, ако се извлече, тогаш е вежба!

by Фокус 09:45
09:45

Оној што е магаре, или барем оној што власта го убедила дека е магаре, или што по многу обиди и грешки си сфатил самиот дека е магаре, нема ама баш никаков проблем со оваа власт.

Или со која било друга власт што ќе го признае за магаре и така ќе го третира.

- Advertisements -

И да се победи некако Груевски како конкретен лик, армијата професионални магариња очајно ќе бара и многу брзо ќе си најде друг Груевски што ќе ѝ го даде тоа што таа го бара.

Имено, леб без мотика, плата без работа, привилегии без заслуги!

Пишува
Нено БОГДАН

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”