Несериозни политичари за пресериозни времиња

by Фокус 13:54
13:54

Човек по малку и срам ќе го фати кога го прегледува сценариото на отчетноста, во која сите убавци, што навечер тивко се навредуваат едни со други тука мора гласно да си се смешкаат и да си ракоплескаат на јадоста што ги снашла.

Не е лесно да свиткаш рбет за сендвич, но нема зошто човек да ги жали. Нивен лидер, нивен избор.

- Advertisements -

Другите ќе ги ангажира Катица Јанева. Се чека да експлодира. Допрва. Онаа мини експлозија што ја предизвика со изјавата за нелегитимните институции е вовед во следните чекори, во процесуирање на неоткриените и неслушнатите бомби. Велат, изненадувањата допрва идат.

Зарем влегувањето на „Алфите“ и тимот на СЈО во зградата каде се сместени Централниот регистар и НБРМ не е симпатична увертира?!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”