Нема дипломатски Олимп што може да ја спаси Фамилијата

by Фокус 09:41
09:41

Во очај од домашната разврска на кризата под меѓународен менаџмент, Груевски ја истакна кандидатурата на Срѓан Керим за генерален секретар на ОН.

Без оглед кој и што очекува од него, Керим не може да направи суштински ништо.

- Advertisements -

Доцна е за сѐ, а тој сега ќе треба да се бори и за својата сопствена кожа.

Фамилијата пролетва заглави во таква геополитичка и криминална кал, што нема дипломатски Олимп, како што најчесто се нарекува функцијата во ОН, што може да ја спаси

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”