На Плацебо договор – Плацебо избори!

by fokus 12:47
12:47

И, по кој знае кој пат, вешта мимикрија на Груевски, главниот проблем кој ја предизвика кризата, кој уште сака, а не може и не смее, да биде и главниот во нејзниото решавање. Демек, толку многу сакал избори на 11 декември, што сѐ што барал Заев прифатил.

Преплашен од тоа што го чека, продолжува да „глуми лудило“. А речиси никој веќе не мисли дека е глума. Тоа е Пастирот. Од него не може да се очекува да го почитува зборот или потписот, кога не почитува ниту Устав ниту закони.

- Advertisements -

Затоа, во деновите до изборите, тој, како и досега, ќе се обиде да направи сѐ, за до максимум да ги искомплицира и отежни. Дури, ако може, и да ги одложи.

Ама, и ние овде, но и меѓународните пријатели, му ги научивме сите трикови и „маалски финти“. Само нека се обиде. Изгледа и некои „тешкаши“ подолго време ќе се тука

Пишува
Александар ДИМИТРОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”