На 24 април може да се случи нов тежок пораз на опозицијата!

by Фокус 12:48
12:48

Последната анкета на ИРИ покажува една речиси непроменлива слика во последните години, особено во односот меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ.

Тој однос сѐ уште е во корист на ВМРО-ДПМНЕ 24-12, т.е. 2-1. Сега е важно да не се случи уште едно залажување, кое нема ништо добро да донесе.

- Advertisements -

Наместо да си правиме „филмови“ според нашите желби, на 24 април може да се случи нов тежок пораз на опозицијата.

За да се избегне тоа, потребно е објективно и многу внимателно да се оценат сите фактори што во меѓувреме би влијаеле врз расположението на гласачите и би го свртеле во правец на опозицијата.

Пишува
Стојан АНДОВ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”