Бидете спокојни!

by Фокус 11:40
11:40

Успеавме да ја доведеме земјата на ниво на протекторат во кој едикојси политички аѓутант од Брисел ни вели „доста серете“.

Па, што друго да им каже на тие што помалку се грижат за сопствената земја од туѓинци дојдени да ја спречат комплетната ерозија.

- Advertisements -

Не дека толку ја сакаат Македонија, ами затоа што геостратешкиот моментум е неповолен за нови кројки на балканските граници.

Затоа што членството на Црна Гора во НАТО кое ќе се официјализира до септември в година треба да вклучи мини балкански пакет, заедно со Македонија!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”