МПЦ и ИВЗ тераат бизниси со градежништво, струја, туризам…

by fokus 19:03
19:03

Додека ја чека изградбата на висококатниците спроти „Холидеј ин“, МПЦ-ОА влезе во инвестициски проект за изградба на мала хидроцентрала.

Во сличен деловен налет беше и Исламската верска заедница, која своевремено основаше компании за туристички дејности и погребни услуги, а воедно формираше и здружение преку кое се реализираа донации однадвор.

- Advertisements -

Иако законската регулатива им дава право да управуваат со сопствениот имот, сепак, инволвирањето на верските заедници во разни бизнис-аранжмани го нарушува нивниот авторитет

Пишува
Влатко СТОЈАНОВСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК