Молчи и паси

by Фокус 18:00
18:00

Молчењето стана парадигма на издржливоста за целокупниот македонски економски хабитус, еден вид мембрана за одбрана од таа неверојатна политичка жештина.

Пасењето, пак, само модус на преживување во јасната порака пуштена низ времепловот на преродбата, дека љубовниот танц е завршен.

- Advertisements -

Само што, никој, сѐ уште, не сака јавно да ја изговори таа проклета реченица!

Пишува
Младен ЧАДИКОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”