Македонските „патриоти“ не го сакаат својот народ

by Фокус 16:22
16:22

Поделбата на „патриоти“ и „предавници“ која во Македонија кулминира под власта на ДПМНЕ и мисијата на владеачката партија за одбрана на името и идентитетот при што на мета се новинарите кои ја критикуваат власта и опозицијата, е причина во вториот дијалог нашите соработници Сем Вакнин и Зоран Димитровски да се обидат да ги расчленат прашањата на патриотизмот, национализмот, одбраната на државните и националните интереси, границите на слободата на говорот и печатот и обврските на професионалното новинарство.

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”