Миле Јанакиески – министер во А4 формат

by Фокус 17:15
17:15

Ако минатата година, министерот Миле Јанакиески се „прослави“ со продажбата на земјиште во центарот на Скопје, за смешна сума од 71 денар за квадрат, годинава повторно почна со него.

Ја издавал својата наследена куќа во Прилеп, а сосема случајно како кираџија му се погодила една германска фирма, која, пак, исто така случајно добила милионски тендер од македонската влада.

- Advertisements -

Се собрале многу случајности на едно место. Но, дали случајните случки случајно се случуваат!?

Пишува
Валентина СТОЈАНЧЕВСКА

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот „Фокус”