Меркел го спречува Груевски да ја саботира европската агенда

by Фокус 18:20
18:20

Германија реши да го турка Западен Балкан и Македонија кон ЕУ.

Во таа мисија ќе има многу политички компромиси, внатрешни судири, регионални и меѓусоседски караници, скршнувања по козји патеки, патувањето ќе трае можеби подолго од очекуваното, ќе излетуваат патници од вагоните, ќе се менуваат и политичките локомотиви, но правецот ќе го набљудува лично Меркел и нема да дозволи Македонија да испадне од европските шини.

- Advertisements -

Попрво Груевски ќе заврши на слеп политички колосек!

Пишува
Зоран ДИМИТРОВСКИ

Целиот текст може да го прочитате во најновиот број од неделникот “Фокус”