Македонски политички приказни за умерено ретардирани гласачи

by fokus 14:30
14:30

Настаните од „крвавиот четврток“ се добра поука колку на НГ и неговата банда може да им се верува во практикувањето на демократијата и основните цивилизациски вредности.

Бандит си е бандит и него не може да го премислат никакви апели за разум и конструктивност.

- Advertisements -

Единствено што допира до него е само стравот за можните последици по самиот него од неодговорното однесување.

Сè друго тој го перцепира како слабост и недоветност на „другиот“. Праксата тоа многупати го покажа и докажа.

Пишува
Д-р Ристе ЉУБОТЕНСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС”